Seilas i Livet er en  inspirasjonsbok hvor eventyreren, friluftsmannen, klatreren og seileren Ulf Prytz får leseren med seg i et optimistisk og positiv syn på livet med en kreftsykdom han hadde i 10 år . Han forteller om indre og ytre reiser, om realiseringen av drømmen om å seile på egen kjøl opp i polisen og om refleksjoner over livet.

Det er nå 10 år siden han i en alder av 56 år fikk diagnosen lymfekreft og gikk gjennom en serie med kraftige cellegiftkurer og stråling. 8 måneder etter behandlingsstart var legene fornøyd og han gikk ut i ”livet” igjen. ”De første årene var jeg mest bevisst på å ”leve i nuet”. Etter hvert som tiden gikk uten tilbakefall ble livet mer ”det vanlige”, og det rare var at jeg ble litt forvirret og rådløs. Jeg lever! Kanskje jeg lever lenge? Men hva skal jeg gjøre med livet da?”  Han hadde en idé som hadde ulmet bak i hodet noen år: han ville kjøpe seg seilbåt og seile opp i isen på Svalbard!  Dette er en historie om å leve med kreft. Det er også historien om hans år med seilbåten ISIS, seilasen til iskanten nord for Svalbard og hjem igjen, om naturopplevelser, kameratskap og masse livsglede.

I forbindelse med lanseringsfesten av boken på Litteraturhuset i Oslo 14.04 ble Ulf Prytz møtt med stående applaus fra over 200 fremmøtte i Wergelandssalen for sitt foredrag med bilder og film i forbindelse med lanseringen av  den nye boken “Seilas i livet”.

bilde[1](1)

 

UlfPrytz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ulf  Prytz var turistsjef på Kilimanjaro i 1977/78,  ”startet” opplevelsesturismen i Norge i 1980 og var motor i reiselivs-utviklingen på Svalbard  på 90-tallet og bygget det som nå er Radisson Blu Spitsbergen Hotel. Han var en av lederne i Mardøla-aksjonen i 1970 og har siden vært engasjert i natur- og miljøvernspørsmål. Han har reist og vært på ekspedisjoner verden rundt. Ulf utga i 2008 boken ” Jorden Rundt – on the wild side” til gode kritikker.

 

Tittel: Seilas I Livet
Forfatter:  Ulf Prytz
ISBN: 9788282810371
Innbinding: Innbundet

Share with your friends

Submit
Share with your friends

Submit