Det var Vinmonopolets pioner Haakon Svensson som i 1950 tok initiativet til å lære folk å drikke vin i stedet for brennevin. På hans tid ble det konsumert 10 ganger mer brennevin enn vin i Norge. Han skulle visst at 2012 er salget av vin mer enn 5 ganger høyere enn brennevin.

Nova Forlag gir nå ut Rødvinsguiden, og håper på trippel suksess med boken både som tradisjonell bok, e-bok og iPhone applikasjon!

Med det utrolig brede utvalget viner som i dag finnes på Vinmonopolet er det ikke alltid lett å orientere seg, selv om betjeningen er dyktige til å veilede. Her er Rødvinsguiden et nyttig hjelpemiddel. Vinene er forsøkt beskrevet så saklig som mulig for å gjøre vinvalget enklere. Her er bilder av flaske og etikett – det visuelle er viktig for å kunne kjenne igjen et merke. Og ønsker man å prøve noe helt nytt, så føles det kanskje tryggest å ha gjort valget på forhånd.

Med denne guiden kan man lettere huske fra gang til gang hva man har smakt og hva man liker.

Boken presenterer 100 av de mest populære rødvinene i Norge som selges gjennom Vinmonopolet. Dette er rimelige viner – de fleste til rundt 100 kroner.

Her er informasjon om druetype, friskhet, opprinnelsesland, distrikt, sukkerinnhold, pris – og ikke minst hva slags mat som passer til. Her er også notatplass til egen vurdering og eget terningkast.

 

Rødvinsguiden er å finne både i bokhandelen, App Store og iBooks Store.

 

Informasjon om boken:

Rødvinsguiden

130 sider, heftet

ISBN 978-82-8281-019-7

Kr 148,-

Share with your friends

Submit
Share with your friends

Submit