Vi innleder våren med poesi av trønderen Frode Håkonsen. Han er ganske så utypisk som dikter, langt fra skoleflink, ex urban og Psychonaut, men allikevel er han beviselig en dikter når noe berører ham. Han kom aldri til forlaget selv, det var vi som fant ham en vinternatt. Håkonsen fascinerte oss, tilførte oss noe nytt og spennende med sin egenkomponerte stil, og han finner de rette ordene i inspirerte øyeblikk.

 

Marengshjerte av Håkonsen

Marengshjerte av Håkonsen

Marengshjerte er poesi om selve livet, guttens reise mot det å bli mann, savn, håp, erotikk. Mange vil kjenne seg igjen. Dette er usminkede dikt om å gå på trynet i livet, som Håkonsen selv sier.

hippocratesprize

Hippocratesprisen for poesi og medisin i UK National Health Service

Hvorfor poesi denne våren? Det siste fra forskere er erkjennelsen av at poesi har en bedre effekt på hjernen enn selvhjelpsbøker. Poesi fungerer godt som terapi! I New York er poeter ansatt på sykehus på linje med psykologer og jobber med egne skrivegrupper for pasientene. Stadig flere fagfolk begynner å få øynene opp for den legende kraften i litterære tekster. Lyrikk og poesi kan faktisk hjelpe deg på beina igjen når du har mistet fotfeste i livet. Et dikt alene kan være det som får deg ut av en depresjon. En genial måte å gjøre menneskene gladere og lindre indre konflikter. Uten medikamenter, men med ord!

Vinn en signert utgave av Marengshjerte:

Har du selv noen erfaring med dette? Vi vil gjerne høre om dine personlige erfaringer og opplevelser med poesi som en legende kraft, inspirasjon og ord til hjertet. Legg inn din erfaring som kommentar under her, og vi trekker ut en tilfeldig kommentar som vil motta en signert utgave av Marengshjerte :-) Trekning er 16. mai.

I mellomtiden anbefaler vi deg å lese Marengshjerte av Frode Håkonsen, den foreligger nå!

Share with your friends

Submit
Share with your friends

Submit