«Jeg er vakker og stygg som juling» er en ny terapi- og selvhjelpsbok utenom det vanlige. Boken er både en roman og inneholder i tillegg mye terapeutisk stoff og mange øvelser som leseren kan bruke for å komme ut av spiseforstyrrelsen, få tilbake livet og livsgleden. Man regner med at over 100.000 personer sliter med en spiseforstyrrelse

Den spiseforstyrrede er full av selvforakt. Mange har mistet troen på å kunne bli frisk, og de «vet» at det tar lang tid å bli frisk. Men slik må det ikke være. I stedet for å fokusere på en vanskelig barndom og på spisetrening, rettes blikket mot ressurser og fremtid. De viktigste temaene i boken er:

  • Få tilbake tilliten til kroppen
  • Få tilbake troen på seg selv.
  • Føle kjærlighet og omsorg for kroppen sin.
  • Styrke selvbilde og selvtillit.

Det finnes mange bøker der spiseforstyrrede forteller sin historie. Det finnes bøker om ernæring. Det finnes bøker om behandlingstilbudet til helsevesenet med innleggelse, tvangsforing ogpsykologtimer der man fokuserer på fortid og problemer. Men det finnes svært lite eller ingen ting som tar opp problemet slik Hougen gjør i sin banebrytende bok og måte å jobbe på. Han har over tyve års erfaring med langt over tusen klienter, og kan vise til meget gode resultater. Det mest spektakulære var Wenche Golten som veide 19 kilo på det minste, og som nå har vært frisk i mange år.

 Tidligere familieminister Karita Bekkemellem anbefaler boken. Hun har på Stortingets talestol fortalt at hun som ung hadde en spiseforstyrrelse.

Nils Henrik Hougen

Jeg er vakker og stygg som juling

Kr 298,- ib.,

421 sider

Nova Forlag AS

Share with your friends

Submit
Share with your friends

Submit