Det sies at poesi har en bedre effekt på hjernen enn selvhjelpsbøker. Poesi fungerer godt som terapi bekrefter mange forskere. En genial måte å gjøre menneskene gladere – med egne eller andres ord! Nova Forlag innledet våren med poesi av trønderen Håkonsen, som i flere år har delt sine dikt i sosiale medier. Marengshjerte er hans debut i bokform.

Han er ganske så utypisk som dikter, langt fra skoleflink, ex urban og Psychonaut, men allikevel er han beviselig en dikter når noe berører ham. Han kom aldri til forlaget selv, det var forlaget som fant ham en vinternatt. Håkonsen fascinerte oss, tilførte oss noe nytt og spennende med sin helt spesielle stil.

Marengshjerte er poesi om livet, guttens reise mot det å bli mann, savn, håp, erotikk. Mange vil kjenne seg igjen. Dette er usminkede dikt om å gå på trynet i livet, som Håkonsen selv sier.

Boken inneholder også en del ekstra-materiale i form av QR koder hvor leseren får flere nye spennende opplevelser.

Håkonsen prøvde det meste innen idrett uten å imponere og hadde skolens verste håndskrift. Ikke fikk han med seg særlig gramatikk heller, så det lå ikke i kortene at han skulle bli dikter. Håkonsen begynte å skrive dikt i godt voksen alder Hakonzen_tabphotoetter en fuktig aften på byen, og ble hekta. Det som begynte som en slags renselses-prosess har etterhvert utviklet seg til en mer helhetlig uttrykksform. Han skriver både dikt, kåserier og noveller. Det han skriver, og da særlig poesien, kommer brått til ham i inspirerte øyeblikk, enten fra egenopplevde situasjoner og innblikk i andres liv, eller gjennom litteratur, film eller musikk som berører han

Tittel: Marengshjerte
Forfatter:  Frode Håkonsen
ISBN: 9788282810364
Antall sider: 106
Innbinding: Innbundet

 

 

Share with your friends









Submit
Share with your friends









Submit