I år er det 150 år siden Edvard Munch ble født. Han kom til verden 12. desember 1863 på Løten. Dette skal feires og markeres over hele Norge, ikke minst i de kommunene hvor han hadde en tilknytning. Dette er Oslo, Horten, Kragerø, Vestby, Moss, Løten, Vågå og Fredrikstad. Mange kommuner ønsker å gjøre jubileumsåret til en helt spesiell opplevelse for barna.

Boken «EDVARD MUNCH FOR UNGE LESERE» gir en enkel og god innføring i Munchs liv og forståelse for hans enestående kunst. Her ønsker man å nå barn og unge i alle aldre. Den vil også kunne være til stor glede for et voksent publikum, som for eksempel foreldre som ønsker å engasjere barna sine. Den er også godt egnet for alle som jobber med barn i ulike sammenhenger, og vil være en god inspirasjonskilde til å utforske Munch. Historien om Edvard Munch – er et eventyr på godt og vondt. Munchs motiver er nært forbundet med hans egne livserfaringer, og handler om kjærlighet, glede, ensomhet, angst, sorg, lengsel og misunnelse.

Gjennom bildene i boken får barna også mulighet til å gjenkjenne og sette ord på egne følelser, tanker og sanseinntrykk. Målet med boken er å få barn til å oppdage og lære av Munchs kunst og bli glad i vår store nasjonalarv. Boken gir også eksempler på pedagogiske metoder som kan anvendes for å formidle bildeopplevelser og mulige tolkningsmåter til et ungt publikum.

Boken er blitt til gjennom et samarbeid mellom forfatter Anne-Britt Harsem og førskolelærer Anniken Røil, som har jobbet med prosjektet Munch i barnehage de siste ti årene.

Anne-Britt Harsem og Anniken Røil
Edvard Munch for unge lesere
Kr 298,-
Innbundet.
86 sider

Share with your friends

Submit
Share with your friends

Submit