Håvamål er en samling ordtak, tillagt Odin, og er et av de viktigste dokumentene fra vikingtiden, et speilbilde av sin tid, sterkt påvirket av vikingenes liv og levevis.

 

 

Den eldre edda , originalenAllerede i 930 dannet vikingene verdens første parlament, Alltinget på Island. Det var basert på det norske rettssystemet og er fortsatt i bruk i den vestlige verden i dag. Reglene som ble lagt til grunn var basert på Håvamål.

Formålet med denne boken er å gjøre vikingenes visdom tilgjengelig for det moderne mennesket. Her er det mye klokskap og inspirasjon å hente, nedarvet fra våre forfedre fra en tidsepoke som i ettertid ble oppkalt etter dem.

I vikingtiden ble Odins tale overlevert som en forestilling. Her er Håvamål illustrert med spennende foto av modeller og moderne vikinger for å gjenskape den originale måten å presentere budskapet på. Klær, smykker og våpen er så nær det autentiske som mulig. Forfatterne har gått til kilden til Håvamål, som ble funnet i 1643, og som nå oppbevares i Arni Magnusson-instituttet i Reykjavik.

For skandinavisk kultur betyr Håvamål det samme som tao for Kina, vedaene for India og Iliaden for Hellas. Interessen for vikingtiden er i dag større enn noen gang.

Robert Ferguson,

engelsk forfatter og dramatiker: «The Sayings of the High One is one of the most famous wisdom poems in all literature …

tyr_nielsen

Foto Tyr Neilsen: Bente Wemundstad

bente_wemundstad

Foto Bente Wemunstad: Geir Arneberg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se Trailer fra Tyr´s  reise i «Vikingeled»

 

 

 

Tittel: Hávamál – Odins tale – Vikingenes visdom
Forfattere:  Bente Wemundstad/Tyr Neilsen
ISBN: 9788282810586
Innbinding: Pocket

Odin er kunnskapens gud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TA KONTAKT MED FORLAGET FOR INTERVJU OG BILDER

Share with your friends

Submit
Share with your friends

Submit