Vi leser stadig om ulovlig overvåkning av privatpersoner, hacking og svindel. Hvordan noen stjeler informasjon og tar andres identitet. Hvordan offentlige myndigheter og andre instanser taper i kampen mot de kriminelle på nettet. Hvor lett det er å stjele andres identitet er alarmerende. Hvor lett det er å komme seg inn hos firmaer er sjokkerende. Det er virkeligheten. Det hjelper ikke å ha alarm mot innbrudd, når linjen inn til din datamaskin er åpen.

Else er en enstøing, genial i alle fag, blir utnyttet, misforstått og skuffelser går over i rå hevngjerrighet. Hun er et mobbeoffer, utstøtt fra samfunnet. Livet blir snudd på hodet da fosterforeldrene blir drept i en bilulykke og hun blir tvunget til å flytte fra barndomshjemmet. Else lærer seg hvordan hun kan utnytte Internett på avansert og utspekulert vis. Slik kommer hun på sporet av hackingvirksomheten til geniet og psykopaten Jens Ås. Hun forelsker seg i ham og blir snart dratt inn i hans kyniske og psykologiske spill. For sent oppdager Else at hun blir utnyttet og lurt i en felle. Hun blir arrestert for drapet på moren til Jens Ås, dømt og sendt til psykiatrisk institusjon for å sone. Der planlegger hun en utspekulert og grusom hevn.

«Mysteriet er en massiv krimroman på flere hundre sider. Her har forfatteren på en mesterlig måte kombinert en tradisjonell litterær form med en moderne form for ”cyber-krim”. En krim som ren underholdning på et høyt plan, men også som en nesten ubehagelig vekker, en påminnelse om at en hevner når som helst kan sitte bare noen tastetrykk unna. Boken er overraskende lettlest og har en fascinerende dramaturgi. Det blir vanskelig å legge boken fra seg, det er et drivende spennende plot. Lesere tar seg selv i å si jøss! noen ganger når handlingen plutselig skifter spor fra det forutsigbare til en ny og uventet retning.»

Jan S. Hervig, forlegger og redaktør.

Vidar H. Andersen (f. 1963) er forfatter og bokanmelder som tidligere har utgitt tre internasjonale fagbøker innen multimedia, utviklet en rekke kurs innen markedsføring og nye medier og har bred internasjonal yrkeserfaring. Han er utdannet innen IT, media, økonomi, transport og elektronisk didaktikk. Andersen var med i å skape den tidlige utviklingen av Internett i Norge, som fagsjef i Telenor media, utviklingssjef i Scandinavia Online og har vært flittig brukt som rådgiver til innovative aktører innen nye media i en årrekke. Andersen er også gründer og ansvarlig redaktør for det populære litteraturnettstedet digglitt.no, og styreleder i Norsk Digital Litteraturforening.

Vidar_cutout_web

Krimdebutant Vidar H. Andersen

 

Tittel: Mysteriet
Forfatter:  Vidar H. Andersen
ISBN: 9788282810449
Innbinding: Innbundet

Les mer om boken her

 

Share with your friends

Submit
Share with your friends

Submit