Tungtvannssabotasjen

kr 298,00

NÆRMERE MIDNATT DEN 18. OKTOBER 1942 lander fire mann i fallskjerm i Songadalen på Hardangervidda. Dette er forpartiet for en britisk operasjon som skal ødelegge tungtvannsanleg­get på Vemork – av vital betydning for den tyske krigsmaktens arbeid med å fremstille atombomben.

Vi har overlatt alt salg av våre bøker til ordinære bokhandlere og nettbokhandlere. Gå derfor til din nærmeste bokhandel eller bruk en nettbokhandel, f.eks. haugenbok.nobokkilden.nocdon.combokeksperten.no  tanum.nolibris.nonorli.noark.no, notabene.no med flere.

Varenummer: 9788282810333 Kategorier: ,

Beskrivelse

NÆRMERE MIDNATT DEN 18. OKTOBER 1942 lander fire mann i fallskjerm i Songadalen på Hardangervidda. Dette er forpartiet for en britisk operasjon som skal ødelegge tungtvannsanleg­get på Vemork – av vital betydning for den tyske krigsmaktens arbeid med å fremstille atombomben. I denne dramatiske og spennende beretningen opplever vi den britiske katastrofen, livet på vidda, kulda, sulten, ventingen og kameratskapet som sveiser de fem karene sammen.

Forfatteren, som var en av lederne for Vemork-aksjonen, gir også interessante glimt fra opplæringen i Kompani Linge i Storbritannia. Bokens siste del «Oper­asjon Sunshine» forteller om en side ved norsk krigshistorie som få kjenner til, nemlig tiltakene som ble satt i verk for å beskytte kraftverk og industri mot tysk ødeleggelse når krigen går mot slutten. Sunshine omfattet Øvre Telemark og deler av Buskerud, med 60 prosent av kraftforsyningen for Østlandet.

JENS-ANTON POULSSON (1918-2010) kom med i Kompani Linge høsten 1941. Han var leder forforpartiet under den tragiske operasjonen I 1942 og senere en av lederne for den vellykkedetungtvannssabotasjen som ble gjennomført i februar 1943. 11. mars 1945 ble Poulsson distriktssjef i Sunshine/Milorg distrikt 16 og deltok i de beskyt­telsesaksjoner som ble satt iverk fra alliert side for å forhindre tysk ødeleggelse av norsk in­dustri. Da han sluttet i forsvaret, var oberst Poulsson sjef for Vestre Oslofjord forsvarsdistrikt/Telemarkinfanteriregiment nr.3.

Tittel: Tungtvannssabotasjen
Forfatter: Jens-Anton Poulsson
ISBN: 9788282810333
Antall sider: 240
Innbinding: Innbundet

Share with your friends

Submit

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å vurdere “Tungtvannssabotasjen”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Share with your friends

Submit