myter_om_krigen_i_norge

Myter om krigen i Norge 1940-1945

kr 298,00

FOR FØRSTE GANG er det blitt laget en bok som på bred basis tar for seg de mest utbredte mytene om blant annet «monopolisert og forfalsket historieskriving», om Norge og Den annen verdenskrig, om «et skandaløst rettsoppgjør» etter krigen, om de norske nazistene som «buffer» mot de tyske okkupantene.

Vi har overlatt alt salg av våre bøker til ordinære bokhandlere og nettbokhandlere. Gå derfor til din nærmeste bokhandel eller bruk en nettbokhandel, f.eks. haugenbok.nobokkilden.nocdon.combokeksperten.no  tanum.nolibris.nonorli.noark.no, notabene.no med flere.

Varenummer: 9788292390412 Kategorier: ,

Produktbeskrivelse

FOR FØRSTE GANG er det blitt laget en bok som på bred basis tar for seg de mest utbredte mytene om blant annet «monopolisert og forfalsket historieskriving», om Norge og Den annen verdenskrig, om «et skandaløst rettsoppgjør» etter krigen, om de norske nazistene som «buffer» mot de tyske okkupantene, om «totalt manglende hjelp til jødene», om «unødig opptrappet likvidering av angivere», «unødig bombing av ubåtbunkere», «unødig væpning av Hjemmestyrkene», og om «flere nordmenn i tysk krigstjeneste enn i den allierte». 

Boken inneholder også ny informasjon om norske SS-frivillige midt i massakreringen av jøder på Østfronten, og om norske jøders krigsinnsats mange ganger mer omfattende enn den etnisk norske i forhold til jødenes beskjedne andel av befolkningen.

MYTENE OM KRIGEN er oppstått dels ved «gammelnazist»forsøk på å unnskylde landsforræderi, dels ved svakt fundert revisjonistisk historieskriving, og dels ved folkelig overreaksjon mot «heltedyrking» – pluss utbredt sans for konspirasjonsteorier. Dette har fått mange ikke-historikere til å skrive emosjonelle innlegg, basert på mangelfulle kunnskaper.

Denne boken vil med sitt brede og varierte utvalg av fakta og inspirert polemikk være underholdende og givende lesning for alle med interesse for det største dramaet i Norges historie

 kampen mot diktatur og nazifisering.

Tittel: Myter om krigen i Norge 1940-1945
Forfatter: Jan Christensen & Arnfinn Moland
ISBN: 9788292390412
Antall sider: 220
Innbinding: Innbundet

Share with your friends

Submit

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å vurdere “Myter om krigen i Norge 1940-1945”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Share with your friends

Submit