Sven Hazel, Det Herlige Nederlaget, jubileumsutgave

kr 298,00

Forfatteren Sven Hazel, som døde i Barcelona i 2012, 95 år gammel, etterlot seg manuskriptet Det herlige nederlaget, som beskriver kamphandlingene i Berlin før det endelige og siste slaget. Nå er den her!

Vi har overlatt alt salg av våre bøker til ordinære bokhandlere og nettbokhandlere. Gå derfor til din nærmeste bokhandel eller bruk en nettbokhandel, f.eks. haugenbok.nobokkilden.nocdon.combokeksperten.no  tanum.nolibris.nonorli.noark.no, notabene.no med flere.

Varenummer: 9788282810432 Kategorier: ,

Beskrivelse

Sven Hazel, verdens mest solgte krigsbokforfatter, etterlot seg et siste manuskript ved sin bortgang i 2012. Dette, og andre av Hazels spennende historier og bilder fra 2. verdenskrig er samlet i en flott, innbundet jubileumsutgave

Det herlige nederlaget inngår i Sven Hazel Jubileumsbok, sammen med 5 historier som ikke har vært publisert siden 1958, utdrag fra alle 14 bøkene i serien, en bred omtale av forfatteren med private bilder og det siste intervjuet med forfatteren.

Vi møter igjen den fargerike gjengen med den rå og grovkornede soldathumoren. Gamle, Lillebror, Porta, Gregor Martin, Julius Heide, Legionæren og Barcelona. Straffebataljonen forflyttes til hovedstaden, som bombes nådeløst av de allierte. Hitlers tusenårsrike faller i grus uten at diktatoren selv vil erkjenne nederlaget. Stridserfarne veteraner fra Østfronten innser at det hele vil ende i et ragnarok – de kjenner til de tyske SS-styrkenes likvideringer i de okkuperte områdene. Stalins røde hær ønsker en grusom hevn.

Sven Hazels bøker er utgitt i mer enn 53 millioner eksemplar og oversatt til 25 språk. Nær en million eksemplarer er solgt i Norge gjennom 50 år.

Tittel: Sven Hazel, Det Herlige Nederlaget, jubileumsutgave
Forfatter:  Sven Hazel
ISBN: 9788282810432
Antall sider: 320
Innbinding: Innbundet

 

 

Share with your friends

Submit

Om Sven Hazel

Forfatteren og fenomenet Sven Hazel

 

SVEN HAZEL ble født i 1917 i Fredensborg i Danmark, der
han vokste opp i en arbeiderfamilie. Siden 1964 var han bosatt i Barcelona sammen med sin familie. Der døde han 21. september 2012, 95 år gammel.

Han etterlot seg et manuskript med tittelen DET HERLIGE NEDERLAGET, som beskriver kamphandlingene i Berlin, før det endelige og siste slaget. Mange av Sven Hazels trofaste lesere har opp gjennom årene etterlyst historien om Berlin, men den kom aldri som et tillegg til de 14 bøkene i serien. Nå har Hazels familie i Barcelona overlatt originalmanuskriptet til forleggeren Jan Hervig i Nova Forlag, med adresse Kjerneby i Øverleiret. Det er ingen tilfeldighet, fordi han siden 1990 har vært en venn av familien.

Det er i 2013 nøyaktig 60 år siden Sven Hazels første bok DE FORDØMTES LEGION utkom og Jan Hervig vil allerede i januar 2013 lansere en Hazel jubileumsbok, der det siste kapittelet i denne serien av dokumentarromaner inngår. Norge vil derfor bli det første landet som utgir denne boken. Jan Hervig var også den siste som fikk et eksklusivt intervjue med forfatteren. Intervjuet vil inngå i jubileumsboken.

Med et salg på over 53 millioner bøker i mer enn 50 land og
på 25 språk er Sven Hazel unik i verdenslitteraturen. Chicago
Sunday Tribune har beskrevet bøkene som «et mesterverk».

Sven Hazel var under den annen verdenskrig kommandert til en
straffebataljon som menig soldat i den tyske krigsmakten.

Få forfattere har så nærgående og med så brutal realisme skildret krigens grusomheter, nazismens ondskap og soldatenes kyniske, grovkornede humor.

Sven Hazels dokumentarromaner er basert på egne og kameraters opplevelser og er sterke anklageskrifter mot krig og diktatur.

Sven Hazel avtjente militærtjeneste som vernepliktig soldat i Danmark i 1936. For å komme vekk fra depresjonen reiste arbeidsløse Sven Hazel over grensen til Tyskland i 1937 for å la seg rekruttere i Wehrmacht. Det viste seg at det ikke var så enkelt for en utlending. Først etter seks måneder fikk han tysk statsborgerskap. Han tjenestegjorde i 2. Kavaleri regiment, senere i 11. og 27. Panserregiment, og deltok som tanksfører under invasjonen av Polen i 1939. Hazel kjempet på alle fronter, med unntak av Nord-Afrika, og ble såret åtte ganger.

Året etter at Hazel vervet seg, ble han erklært som desertør.
Grunnen var at han ikke vendte tilbake fra en permisjon. Han
ble fengslet og opplevde forferdelige forhold i konsentrasjons-
og straffeleiren Lengries, der alt var forbudt. Overtredelser ble
straffet med sult, pryl og døden. Med disse ordene ble fangene
ønsket velkommen til SS’ og krigsmaktens konsentrasjons- og
straffeleir: «Dere er en bande infame slyngler, dere er en flokk
nederdrektige svin. Dere er utskudd av menneskeslekten».

Krigsretten var en nazistisk maktdemonstrasjon. Den ene veggen
var dekket av et kjempestort maleri av Adolf Hitler, på motsatt
vegg hang Fredrik den store. Retten var sammensatt av en krigs-
dommer med majors grad, to domsmenn, en kaptein, en kom-
mandersersjant og en anklager med rang SS-Sturmbannführer.
Et «desertørsvin» hadde ingen rett til forsvarer.
Mens dommen ble lest opp, sto alle rett og offiserer og em-
betsmenn strakte armen frem til nazihilsen: «I førerens navn.
Gefreiter ved 11. husarregiment Sven Hazel idømmes 15 års
tukthus for faneflukt. Han skal utstøtes av sitt regiment og
fradømmes alle borgerlige og militære rettigheter på ubestemt
tid. Heil Hitler!»

Sven Hazel ble ikke dømt til døden, som var vanlig for deser-tering i Det tredje rike. Retten hadde tatt hensyn til at han var
født i utlandet og at «ansvarsløse kvinner» hadde forledet ham
til å desertere. Tukthusfange 852318 A, Sven Hazel, ble benådet og overført til et strafferegiment i den prøyssiske armé, der fangene under kadaverdisiplin skulle formes til verdens
beste soldater.

Krigen endte i en russisk fangeleir for Sven Hazel. Han begynte
å skrive ned sine egne og kameratenes krigsopplevelser, for å
oppfylle et løfte til sine venner om å fortelle hva de hadde opplevd, og som en advarsel til nye generasjoner om hva krig fører
til av tragedier.

Share with your friends

Submit

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å vurdere “Sven Hazel, Det Herlige Nederlaget, jubileumsutgave”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Share with your friends

Submit