Bak Hitlers rygg

Den utrolige historien om den tyske ubåtkapteinen Reinhard Hardegen og den norske krigsseileren Wilfred Larsen

Oljetankeren ”Pan Norway ”sprenges av en tysk ubåt 26. januar 1942. Overlevende fra det norske skipet kjemper for livet i den brennende sjøen. De venter på at tyskerens mitraljøser skal tilintetgjøre dem. Men sjøfolkene opplever et mirakel. Ubåtkapteinen redder de overlevende opp på ubåtdekket og kommanderer et nøytralt skip til å føre de overlevende til nærmeste havn. Over 30 av mannskapet fra «Pan Norway» blir reddet.

Wilfred Larsen er matros på oljetankeren ”Pan Norway” og Reinhard Hardegen kaptein på den tyske ubåten. Da krigen bryter ut i 1939 er Wilfred Larsen fra Norge 17 år, Reinhard Hardegen fra Tyskland er 26. De møtes i et skjebnefellesskap i Nord-Atlanteren denne vinterdagen i 1942. Wilfred skal aldri glemme dette krigsdramaet.

En sommerdag i 1981 skjer det utenkelige, han møter sin tidligere fiende og redningsmann igjen, ubåtkapteinen Reinhard Hardegen, som var en av Hitlers store helter, og som ble dekorert av Der Führer personlig. I denne oppsiktsvekkende historien bidrar både krigsseileren Wilfred Larsen og ubåtkaptein Reinhard Hardegen med tekster og bilder. Wilfred Larsen døde i 1993, mens Hardegen fylte 101 år i 2014.

Journalist og forfatter Eva Borgengaard fra Lom har arbeidet med denne historien siden hun ble kjent med Wilfred Larsen i 1971, hun oppnådde også Reinhard Hardegens tillit. Intervjuer og dagbøker er grunnlaget for boken.

7 siders omtale i Vi Menn

bla i omtalen under, trykk på bildet for større utgave

Eva Borgengaard Odd Bækkevold
BAK HITLERS RYGG
ISBN: 978-82-82810-61-6
Kr 299,- ib., 160 sider, ill.

Share with your friends

Submit
Share with your friends

Submit