Det skjer dessverre stadig dramatiske ulykker i fjellet som kunne vært unngått dersom flere hadde vært bedre forberedt på uvær og kulde. De gamle fjellvettreglene gjelder fremdeles og nå har svalbardveteran Kjell Reidar Hovelsrud utgitt en praktisk ”overlevelsesbok” til å ha med i sekken.

I denne hendige boken får du gode tips og råd som det er lurt å kunne, blant annet om valg av klær og utstyr og ikke minst om hvordan du takler vanskelige og uforutsette situasjoner som kan oppstå i fjellet. Bilder, skisser og detaljerte beskrivelser viser deg hvordan du kan overleve i snøen. Men husk at det er best å øve på forhånd. Det skaper trygghet og du vil føle deg mer veltilpasset. Snart oppdager du også at fjellturene får en ekstra mening og dimensjon.

Kjell Reidar Hovelsrud (f.1947) har lang fartstid fra Svalbard og er kjent fra NRK TV serien ”Eventyrlig polarliv”. Han har mange overvintringer som fangstmann og har vært aktiv som ekspedisjonsleder, turoperatør og rådgiver for mange polfarere opp gjennom årene. Han har også utvekslet felterfaringer med samer og inuitter.

Bokens målgruppe er både den vanlige skiturist og garvede fjellfolk, inkludert skuterkjørere.

Børge Ousland har skrevet forordet til boken og Norges Røde Kors gir boken sine beste anbefalinger.

Kjell Reidar Hovelsrud

Slik overlever du i uvær og kulde

Kr 198,- hft. 110 sider

Nova Forlag

Share with your friends

Submit
Share with your friends

Submit