Da P4-programleder og humormegge Lise Askvik fikk brystkreft og ble sykmeldt, fikk hun også mer tid til å være sammen med sønnen sin. Leo (5 år) og mamma fablet seg gjennom rare historier om gårdsdyr som ikke er helt som andre dyr, blant annet ei jålete høne, en forelsket ku og en slampete hest.

 ”Jeg vokste selv opp på en gård, vi hadde 4500 høner -det er derfor jeg kakler sånn- og i tillegg hadde vi katter, hund, griser og en skillpadde. Det var langt til neste gård så det ble mye tid til å studere dyra. Da så jeg at de har minst like mye personlighet som oss mennesker” forteller Lise Askvik.

Midt i alt viraket som frontkjemper i ”pupp til folket”-aksjonen, sin egen beinharde cellegiftkur, som P4-megge og småbarnsmor har hun også klart å skape en bok med dyredikt ”som biter litt” for barn i alle aldre.

Diktene appellerer til de små med rim og rytme, og til de voksne med overraskende sluttpoeng. Illustratør Turid T. Helgesens fargesterke og glade tegninger gleder hele øyet. De har noen små og større hemmeligheter gjemt i hvert eneste bilde, som gjør at de aldri blir kjedelig å se på, selv ikke den søttende gangen.

Ti kroner fra hver bok går til Rosa sløyfe-aksjonen ved Brystkreftforeningen og Kreftforeningen.

Lise Askvik/Turid T. Helgesen (ill)

Gampeglis på rampevis

Kr 198,- ib. 48 sider.

Share with your friends

Submit
Share with your friends

Submit